T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - Mehmet Sait Aydoslu İşitme Engelliler Ortaokulu

Mehmet Sait Aydoslu İşitme Engelliler Ortaokulu

Telefon
0216 358 09 61
Belgegeçer
0216 350 74 20
WEB
https://msaieortaokulu.meb.k12.tr
Adres
EĞİTİM M.YEŞİLKÖŞK S. NO 35 KADIKÖY / İSTANBUL
Vizyon
İşitme engelli, Orta-Ağır Zihinsel Engelli öğrencilerimizi sözlü, yazılı ve duygusal iletişim kurabilen, kendisine özgüveni olan,çevresinde saygı ve güven uyandıran, topluma faydalı bireyler olarak yetiştirip yarınlara hazırlamaktır. Ayrıca, okulumuzda öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul ederek; öğrenme için her türlü fırsatı vererek ; öğrencilerin ilgi , istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetişmelerini, hayata ve üst öğrenime hazırlanmalarını sağlamaktır.
Misyon
İşitme engelli çocukları ve ailelerini doğal-sözel işitsel yönteme göre uygun eğitim ortamlarından faydalanarak; dinlemeyi,konuşmayı öğretip geliştiren; ilgi ve yetenekleri doğrultusunda rehberlik eden; ruhen-bedenen sağlıklı,çağdaş Türk bireyleri yetiştirmektir. Ayrıca, öğrencilerimizin bir bütün olarak zihinsel, duygusal ve bedensel yönden potansiyellerini tüm insanlık için sağlıklı kullanabilen; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan; diline kültürüne, bayrağına, vatanına değer vermeyi ve bunları korumayı ilke edinen demokratik, çağdaş, laik eğitim hizmetleri sunmaktır.
Başarılar
Öğretmen :9
Öğrenci :16
Derslik :3
Spor Salonu :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :264
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal Eğitim
Saatler
09:20 - 15:30
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
Ulaşım
Hem "Fahrettin Kerim Gökay" Caddesini hem de "Bağdat" Caddesini kullanarak okulumuza ulaşabilirsiniz. Bu iki caddeden geçen bir çok otobüse binebilirsiniz. Ayrıca bitmesi halinde Marmaray´ın Göztepe durağı da sizin için kolay bir seçenek olacaktır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz Kadıköy ilçesinin Göztepe semtinde kalmaktadır. Konum olarak "Oyuncak Müzesi" ile "Göztepe tren istasyonu" arasında kalmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuzun ilçe merkezine uzaklığı 5 KM , il merkezine uzaklığı ise 22 KM´dir.(Verilen uzaklık bilgileri araba içindir.)
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Diğer Hususlar
İşitme Engelli-Orta Ağır Zihinsel Engelli Öğrencilerimize de eğitim verilmektedir.
Yazdır